Om oss

Om oss

3 mil norr om Göteborg i Kode ligger vår KRAV-certifierad gård och från gårdens 45 mjölkkor förädlar vi våra produkter i vårt egna gårdsmejeri där vi låter utbudet variera utifrån inspiration, säsongens växlingar och råvarutillgång.


Ett familjeföretag-

I fem generationer har vår släkt brukat jorden i Skålldal och vi som arbetar på gården idag är Håkan, Lena och Gustav. Men inte allt för sällan är hela familjen med syskon och respektive med för att hjälpa till och gården är och har alltid varit en betydande samlingsplats för oss.

Svea, Albin, Gunnar, John, Erik

Ellen, Markus, Jesper, Ida, Håkan, Lena, Alfred, Alma, Gustav

Det var året 1880-
Alfred Larsson, Håkan farfars far köpte gården från Elias Röing och efter Alfred tog sonen Albin över, därefter Gunnar. Albin tyckte mycket om hästar, var hingsthållare och malde mjöl åt bönderna i trakten. Gunnar i sin tur följde den tekniska utvecklingen och köpte gårdens första traktor och hade ett stort intresse för maskiner.
Men något har alltid varit sig likt och är än idag. Mjölkkor har alltid funnits på gården och Alfred, Albin och Gunnar har alla tillsammans med sina familjer arbetat och vigt sitt liv åt denna plats.

För förnyelse och hållbarhet-

Vi har alltid varit nyfikna och lockats av nya projekt och utveckling. År 2010 gjorde vi en stor och betydelsefull investering när vi valde att bygga om gården och tillsammans med verksamheten göra den KRAV-certifierad. Detta innebär först och främst att korna fått större uttrymme i ladugården där de får gå lösa hela tiden och att det slutades användas konstgödsel.

Att ha ett eget mejeri och gårdsbutik hade varit en dröm för oss ett bra tag och år 2015 tog vi klivet att i eget namn förädla och sälja mejerivaror från Skålldals Lilla Ekomejeri.
Vi var bland de första i Sverige att börja sälja färsk mjölk i lösvikt ur en mjölkautomat i en gårdsbutik och man kunde märka att intresset var stort. Bara några år senare byggde vi vårt nya mejeri och vår nya gårdsbutik.
Sedan starten av Skålldals Lilla Ekomejeri har vi haft nöjet och glädjen av att samarbeta med lokala återförsäljare, restauranger, caféer och producenter. Vi ser hur intresset för hållbar och lokalproducerad mat bara växer och inga är mer glada än vi för det!